Szemétszállítás

FONTOS TUDNI, HOGY A KÖVETKEZŐ SZOLGÁLATÁSOK MINDEGYIKE ÉLŐ HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI SZERZŐDÉS ALAPJÁN TELJESEN INGYENES, PLUSZ KÖLTSÉGET NEM JELENT!!!!!!

  • AZ ÉVENKÉNTI 2 ALKALOMMAL TÖRTÉNŐ TELEFONON ELŐRE EGYEZTETETT LOMTALANÍTÁS
  • 4 HETENTE MEGJELENŐ ZÖLDJÁRAT IGÉNYBE VÉTELE AZ ERRE A CÉLRA GYÁRTOTT BIOLÓGIAILAG LEBOMLÓ ZSÁKOK IGÉNYBEVÉTELÉVEL EGYÜTT
  • VESZÉLYES HULLADÉKOK LEADÁSA A (BAJAI) TELEPHELYRE – LIMITÁLT MENNYISÉGBEN
  • ÁTTÉRÉS KISEBB EDÉNYZETRE (KIVÉVE AZ ÚJ KUKA BESZERZÉSI ÁRÁT)

RÉSZLETESEN A FOTOSABB TUDNIVALÓKRÓL:

LOMTALANÍTÁS ÉS VESZÉLYES HULLADÉK

Az évenkénti lomtalanítás az előző gyakorlattól eltérően működik immáron egy éve, amelyről korábban szórólap formájában értesült is a lakosság. A vaskúti hulladékkezelő biztosít egy több hónapos időszakot, és ezen időintervallumon belül telefonon keresztül, csak erre a célra szolgáló vonal fog működni,

+3620/401-43-04

amely tárcsázásakor a szerződésszám, vagy egyéb azonosítható adatok bediktálása után lehet lejelenteni a lomtalanítási szándékot, megadva a dátumot, illetve, hogy milyen hulladékot szeretne kirakni a szerződött ügyfél a háza elé, és így történik majd meg a szemét elszállítása a szolgáltató részéről szervezetten. Évenkénti 2 lomtalanításra van ingyenes lehetősége a lakosságnak a háztartásokra kötött szerződés keretein belül.

Építési törmelék, veszélyes és zöld hulladékot most sem lehet a lomtalanítás alkalmával kihelyezni (akkumulátorok, rőzse és lombhulladék, elektronikai hulladék, gumiabroncs, vegyszeres, olajos és festékes dobozok…stb), mindannak tisztázása végett is került bevezetésre a közvetlen telefonos bejelentő rendszer. Természetesen az előzőekben említett veszélyes hulladék leadására is van lehetőség, amelyet érvényes szerződés igazolása (utolsó befizettet csekk bizonylata vagy lakcímkártya…stb) mellett, a Bajai Hulladékudvarban van lehetősége a lakosságnak. Persze mindannak mennyisége korlátozva van, mindaz elérhető a http://www.fbhkft.hu/hulladekudvarok/ honlapon.

Bajai hulladékudvar elérhetősége:

6500 Baja, Bokodi út 10020/8 hrsz.                 Telefon: +36 20 325 99 76

 

ZÖLDHULLADÉK KEZELÉS – ZÖLDJÁRAT

4 hetente KÜLÖN lehetőség nyílik rőzse, és egyéb lebomló kerti, udvari és konyhai zöldhulladék elszállítására a háztartások elől. Az erre a célra szolgáltató által rendszeresített zsákok átvehetők az Önkormányzatnál, illetve a szolgáltató kirendeltségein.

A kévéket kötegelve, maximum 70 cm-es hosszúsággal, 50 cm-es átmérővel és fél köbméternyi mennyiségben, a további zöldhulladékot pedig az ingyenesen rendelkezésre bocsátott zsákban (2 darab) kell a megadott időpontokban a háztartások elé 4 hetente kihelyezni.

ÖNKORMÁNYZATUNK A JÖVŐBEN NEM SZÁLLÍT EL SEMMILYEN KÖZTERÜLETRE KIHELYEZETT RÖZSÉT ÉS ZÖLDHULLADÉKOT! MINDARRA A FENTIEKBEN EMLÍTETT MÓDON A HULLADÉKKEZELŐ SZERZŐDÉSSEL RENDELKEZŐ ÜGYFELEI SZÁMÁRA BIZTOSÍTOTT SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBE VÉTELÉVEL VAN LEHETŐSEGE A KEDVES LAKOSSÁGNAK, AMI SEMMILYEN TÖBBLETKÖLTSÉGET NEM JELENT. Viszont a rőzse és egyéb fa nyesedék téli tüzelés céljára történő háztól házig történő szállításában továbbra is segítséget nyújt Önkormányzatunk.

A zöldjárat havi érkezésének pontos idejéről a rendszer rugalmasabbá tételének érdekében szórólap és Önkormányzatunk Facebook csoportján történő tájékoztatás formájában fogjuk értesíteni a lakosságot.

 

ÁTTÉRÉS KISEBB EDÉNYZETRE

Lehetőség nyílt továbbá az eddig megszokott 110 literes kukákról kisebb edényzetre való áttérésre is. Egyedülálló esetében a jegyző által kiadott igazolással kell mindazt egy bejelentő lapon (formanyomtatványon) jelezni a szolgáltató felé. Mindaz lehetővé teszi a 60 literes edényzetre való áttérést.  Nem egyedülálló estén is van mód kisebb kukára való áttérésre, ami 80 literes nagyságrendű edényzetet jelent. Ez esetben nem kell jegyzői igazolás, csupán a bejelentő lap szükségeltetik.  Mindkét esetben az új, szabvány szerinti kukát annak kell megvásárolnia (pl. gazdaboltokban) névre kiállított számlával, akinek a nevére szól a szolgáltatóval kötött szerződés.

Mindannak díjszabása is az edényzet nagyságával arányosan csökken:

110 l. – 367 Ft/ alk.  80 l. – 270 Ft/ alk.  60 l. – 200Ft/ alk. További felvilágosítás: FBH-NP  Vaskút, Kossuth Lajos u. 90. Tel.:  (79) 572 050, vagy Vaskút külterület 0551/2 – Telefon: 79/524-821, Baja – Szabadság utca 22. – 420609

Mindezen elérhetőségek olvashatóak a Községháza előtti hirdetőtáblánkon, és a szolgáltató szórólapjain.

SÁRGA FEDELŰ KUKÁK

Aki véletlen elmulasztotta sárga fedelű kukájának átvételét Csávolyon az erre biztosított időszakban, annak továbbra is lehetősége van mindarra ingyenesen élő szerződés ellenében a Hulladéklerakó bajai vagy vaskúti irodájában.

Sárga fedelű kukába a biológiailag nem lebomló (szervetlen) hulladék helyezhető (műanyagok, papírok…stb.

A „hagyományos fekete fedelű kukába a biológiailag lebomló, szerves hulladékot lehet helyezni.

A sárga fedelű kuka ürítésére kéthetente, a fekete fedelű kuka ürítésére hetente kerül,

MINDKETTŐ ESETÉBEN HÉTFŐI NAPKON!

 

JOGSZABÁLY ÉS ELŐÍRÁS

Azon háztarások számára, amelyek még nem rendelkeznek érvényes hulladékgazdálkodási szerződéssel, a szolgáltató továbbra is lehetőséget nyújt (ami egyébként törvényi kötelezettség is egyben) mindannak megkötésére. A szerződéskötés továbbra is ingyenes!

 

Egyszeri, nagyobb mennyiségű hulladék esetében természetesen lehetősége van mindenkinek külön díjazás és erre vonatkozó szabályok betartása mellett konténert bérelni ugyanezen szolgáltatónál!

Felső-Bácskai

Hulladékgazdálkodási Kft.

Cím: 6521 Vaskút, Kossuth Lajos u. 90

Telefon:(79) 572 050

Nyitva tartás

hétfő – 08:00-18:00

kedd – 08:00-18:00

szerda – 08:00-18:00

csütörtök – 08:00-18:00

péntek – 08:00-18:00

szombat – 08:00-16:00

vasárnap – Zárva

Bajai hulladékudvar

Cím: 6500 Baja, Bokodi út 10020/8.

Telefon: +36 20 325 99 76

Nyitva tartás:

hétfő – Zárva

kedd – 14:00-17:00

szerda – Zárva

csütörtök – 14:00-17:00

péntek – 08:00-12:00

szombat – 07:00-11:00

vasárnap – Zárva

Loading

Megszakítás